Blik op werk

Totaal Inburgering heeft het Blik op Werk keurmerk. Blik op Werk is een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut.

Blik op werk keurmerk

Met het Blik op Werk Keurmerk weet men dat een taal- of inburgeringscursus van goede kwaliteit is. Bovendien kunt u alleen via een school met het Blik op Werk keurmerk aanspraak maken op een DUO lening om Nederlands te leren.

Kwaliteit

Bij Totaal Inburgering werken gekwalificeerde NT2 (Nederlands als tweede taal) docenten. Door ervaring weten zij goede ondersteuning te geven aan inburgeraars en bij te sturen waar nodig. Door te differentiëren kunnen de verschillende niveaus ondervangen worden. De docent legt uit, doet voor, oefent samen met de cursisten en laat ze vervolgens zelfstandig en op hun eigen niveau oefenen in de klas.

Uitgangspunt hierbij is de basismethodiek van Totaal Inburgering. Deze is gericht op motivatie, activatie en vertrouwen geven, zodat de cursist zelfvertrouwen opbouwt bij het toepassen van de Nederlandse taal.

Activatie

Het stimuleren van cursisten om te blijven oefenen, ook buiten de lessen, is van invloed op de voortgang van het traject. Bovendien krijgen alle cursisten huiswerk zodat via de online omgeving ook thuis verder kan worden geleerd.

Klassen

Er zitten maximaal 15 cursisten in een klas. Voor alfabetisering is dit zelfs maximaal 12 deelnemers. Cursisten die de alfabetiseringscursus volgen, zitten niet bij mensen in de klas die staatsexamen doen; dit is een te groot niveauverschil. Wel zitten er cursisten in 1 klas van verschillende niveaus (tot op een bepaalde hoogte) ; hierdoor kan men elkaar helpen en stimuleren. Daarnaast heeft iedereen ook opdrachten op zijn of haar eigen niveau. De lessen worden altijd in het Nederlands gegeven.

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie.
Design and development by Modern Times Media