Inburgering DUO informatie

Inburgering DUO: Wat is DUO?

DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. Namens de overheid handhaaft zij de Wet Inburgering. Bovendien verstrekt zij leningen voor inburgeringscursussen en is zij verantwoordelijk voor het afnemen van de inburgerings- en staatsexamens NT2

Inburgering DUO: een lening aanvragen

Inburgeren kost geld. U dient de cursus en het examen zelf te betalen. U kunt hiervoor bij DUO geld lenen. Lenen kan bij hen alléén als u een cursus volgt bij een goedgekeurde school met het Blik op Werk keurmerk, zoals totaal inburgering.

Hulp bij aanvragen van lening

Tijdens een intakegesprek kunnen wij helpen met het aanvragen van een lening. Na het indienen van de aanvraag kan het 6-8 weken duren voordat er antwoord komt. Wilt u de aanvraag zelf doen? Kijk dan op inburgeren.nl

Formulieren

Alle formulieren zoals aanvraag van een lening, urenverklaring, vrijstelling of ontheffing aanvragen, zijn allemaal te downloaden. 

Folders

Alle folders zijn te downloaden via Regel het met DUO onder het kopje “Folders”.

Naturalisatie

Wilt u Nederlander worden? Dan moet u eerst slagen voor het inburgeringsexamen. Het diploma Staatsexamen NT2 mag ook. Op de site van de IND staat meer over naturalisatie. U kunt de IND ook bellen. Het telefoonnummer is 088 043 04 30.

Examenreglement

In het examenreglement staat wat mag bij een examen. En wat niet mag. Voor alle instructies zie Examen Reglement DUO

Contactgegevens

Telefoonnummer: (050) 599 96 00

Adres:
Servicecentrum Inburgering
Postbus 764
9700 AT Groningen

Contactformulier: https://www.inburgeren.nl/footer/Contact-met-DUO.jsp

 

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie.
Design and development by Modern Times Media