Examen inburgering doen

Het examen inburgering bestaat uit een aantal examenonderdelen dat wordt getoetst door DUO.

Examen inburgering onderdeel lezen

Het inburgeringsexamen lezen (leesvaardigheid) wordt op de computer afgenomen. U leest hier een aantal korte teksten waarover vragen zullen worden gesteld. Dit examen neemt 50 minuten in beslag.

Examen inburgering onderdeel schrijven

Het inburgeringsexamen schrijven (schrijfvaardigheid) wordt afgenomen met behulp van pen en papier. U zult hier korte brieven schrijven en ook een formulier moeten invullen. Dit examen neemt 35 minuten in beslag. 

Examen inburgering onderdeel spreken

Het examen spreken (spreekvaardigheid) doet u op de computer. Op het examen moet u Nederlands spreken en verstaan. U moet filmpjes bekijken en vragen beantwoorden. Het examen duurt 35 minuten.

Examen inburgering onderdeel luisteren

Het inburgeringsexamen luisteren (luistervaardigheid) wordt op de computer gedaan. U krijgt tijdens dit examen vragen over filmpjes die u te zien krijgt en u luistert naar de teksten. Deze gaan bijvoorbeeld over een doktersbezoek of over hoe u naar school gaat. Dit examen neemt 45 minuten in beslag.

Examen inburgering onderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij

Het inburgeringsexamen Kennis Nederlandse Maatschappij wordt afgenomen op de computer. U krijgt korte filmpjes van typisch Nederlandse situaties te zien. Denk aan het doen van boodschappen of een doktersbezoek. Na elk filmpje krijgt u dan een vraag. Dit examen neemt 45 minuten in beslag.

Examen inburgering onderdeel ONA

Het examen ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt) gaat over werken en werk zoeken. ONA wordt momenteel in 12 dagdelen van 3 uur gegeven. U moet een portfolio maken, dit bestaat uit het invullen van 8 resultaatkaarten, een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae. Het portfolio wordt naar DUO gestuurd. DUO kijkt of u de resultaatkaarten goed heeft ingevuld. U krijgt dan een schriftelijke uitnodiging van DUO om het examen te doen. Tijdens dit examen moet u kunnen vertellen over de door u ingevulde resultaatkaarten, het is dus een mondeling examen.

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie. Meer over ONA
Design and development by Modern Times Media