Inburgeren Dronten

Inburgeren in Dronten

U bent vanuit het buitenland in Dronten komen wonen en op zoek naar een nieuw leven. Úw leven. Aansluiting kunnen vinden, kunnen meedoen, begint volgens Totaal Inburgering bij het begrijpen van de cultuur en het spreken van de taal. Bij Totaal Inburgering komt u op een school in Dronten waar u zich thuis kunt voelen en begeleiding krijgt in de zoektocht naar uw nieuwe leven. Bij Totaal Inburgering werken docenten die veel ervaring hebben met mensen zoals u en die precies weten hoe ze u daarin het beste kunnen ondersteunen.

Duur van uw inburgeringscursus

Bij Totaal Inburgering wordt de duur van uw inburgeringscursus vastgesteld aan de hand van de resultaten bij uw intakegesprek. Totaal Inburgering biedt trajecten aan van 3, 6, 9, 12, 18 en 24 maanden, waarin u 2 of 3 dagdelen les per week krijgt. Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen voor hun examen slagen als zij kiezen voor een cursusduur van 12 maanden, waarbij zij 2 dagdelen per week les krijgen.

Methode Taalcompleet

Bij het leren van de Nederlandse taal hanteert Totaal Inburgering de methode “TaalCompleet”.

TaalCompleet is een methode, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de uitbreiding van de woordenschat en de vier vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Daarnaast komen grammatica en spelling aan bod. U werkt aan uw studievaardigheden, waardoor u weet waar u op moet letten tijdens het inburgeringsexamen. De methode is uitermate geschikt voor leren in de klassikale lessen, in kleine groepjes of individueel. Daarnaast zijn er online opdrachten, waardoor er ook zelfstandig thuis gewerkt kan worden; uw computer geeft meteen feedback.

Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Als u volgens de wet vanaf 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent of als u wilt naturaliseren en u bent na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig geworden, bent u ook verplicht om de module Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt te volgen. Deze module zit in ons aanbod bij Inburgeringscursussen en ook bij de NT2 Staatsexamencursussen.

Schrijf u in of meld u aan voor het gratis intakegesprek.

Locatie

U vindt Totaal Inburgering Dronten op de volgende locatie:

“Zalencentrum Open Hof”
De Zuid 2
8251 BH Dronten

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie.
Design and development by Modern Times Media