ONA – Utrecht

Oriëntatie Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)

Per 1 januari 2015 is er een nieuw examenonderdeel bij gekomen. Heeft u namelijk een verblijfsvergunning op of na 1 januari 2015 ontvangen, dan is ONA  een verplicht onderdeel van uw inburgeringsexamen. Kijk hieronder in het schema of dit voor u van toepassing is.

Het onderdeel ONA is bedoeld om te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er uit ziet en wat hierbinnen uw mogelijkheden zijn. We kijken naar uw opleidingsniveau en/of werkervaring in het land waar u vandaan komt. We kijken samen naar wat uw kwaliteiten zijn en wat u wensen zijn op het gebied van werken in Nederland. Onderdeel van de ONA module is ook het maken van een CV, het zoeken naar geschikte vacatures en het schrijven van sollicitatiebrieven. Na afloop van deze module heeft u uw portfolio voor het examen samengesteld en bent u goed voorbereid op het eindgesprek bij DUO (examen).

2 manieren om examen ONA te doen

  1. Digitaal Portfolio én 64 uur ONA-les bij een school met een Blik op Werk-keurmerkU maakt een digitaal portfolio. In Mijn Inburgering stuurt u uw portfolio digitaal op naar DUO. DUO kijkt uw portfolio na. Is uw portfolio goedgekeurd? En kunt u laten zien dat u 64 uur ONA-les heeft gevolgd bij een Blik op Werk-school? Dan bent u geslaagd voor het ONA-examen.
  2. Portfolio én een eindgesprekU maakt een portfolio. U stuurt uw portfolio op naar DUO. DUO kijkt uw portfolio na. Is uw portfolio goedgekeurd? U kunt dan het eindgesprek doen. Slaagt u voor het eindgesprek? U bent dan geslaagd voor het ONA-examen.

Controle

U moet het portfolio zelf invullen. U mag niet overschrijven van iemand anders. DUO kijkt of in uw portfolio hetzelfde staat als bij iemand anders. Dit heet ‘plagiaat’. Dan keurt DUO uw portfolio af. U moet dan uw portfolio opnieuw indienen. U moet het examen ook opnieuw betalen.

Adres

U vindt Totaal Inburgering in Utrecht op het volgende adres:

Totaal Inburgering
Churchilllaan 11, 4e etage
3527 BG Utrecht

Direct meer informatie aanvragen

Uw naam (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw e-mail adres (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie.
Design and development by Modern Times Media