ONA – Zoetermeer

Oriëntatie Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)

Per 1 januari 2015 is er een nieuw examenonderdeel bij gekomen. Heeft u namelijk een verblijfsvergunning op of na 1 januari 2015 ontvangen, dan is ONA  een verplicht onderdeel van uw inburgeringsexamen. Kijk hieronder in het schema of dit voor u van toepassing is.

Het onderdeel ONA is bedoeld om te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er uit ziet en wat hierbinnen uw mogelijkheden zijn. We kijken naar uw opleidingsniveau en/of werkervaring in het land waar u vandaan komt. We kijken samen naar wat uw kwaliteiten zijn en wat u wensen zijn op het gebied van werken in Nederland. Onderdeel van de ONA module is ook het maken van een CV, het zoeken naar geschikte vacatures en het schrijven van sollicitatiebrieven. Na afloop van deze module heeft u uw portfolio voor het examen samengesteld en bent u goed voorbereid op het eindgesprek bij DUO (examen).

Meer informatie over dit examenonderdeel kunt u vinden op www.inburgeren.nl

Klaar voor het examen?

Na een aantal weken de ONA lessen te hebben gevolgd, is het dan zover. Vertellen over “wat kan ik, wat wil ik en hoe bereik ik dit”. Aan de hand van 8 resultaatkaarten wordt een portfolio gemaakt. Over dit portfolio wordt uitgebreid gevraagd tijdens het examen ONA. Het examen kan worden aangevraagd wanneer u halverwege uw A2 traject bent (dit wordt door onze docent voor u gemonitord). Ook als u het Staatsexamen NT2 gaat afleggen dan moet u deelnemen aan het ONA examen. Proefexamens en voorbeeldexamens kunnen hierbij uitwijzen of u er klaar voor bent. De docent zal dan het uiteindelijke advies uitbrengen om het examen aan te vragen.

Nog enkele plekken beschikbaar!

Op 16 maart start in Zoetermeer een nieuwe groep ONA cursisten. Er zijn voor deze klas nog enkele plaatsen beschikbaar dus schrijf u snel in!

Inschrijven

Uw naam (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw e-mail adres (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Bericht


 

Deel deze pagina:
Direct een afspraak maken of meer informatie.
Design and development by Modern Times Media