ONA – Zoetermeer

Oriëntatie Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)

Per 1 januari 2015 is er een nieuw examenonderdeel bij gekomen. Heeft u namelijk een verblijfsvergunning op of na 1 januari 2015 ontvangen, dan is ONA  een verplicht onderdeel van uw inburgeringsexamen. Kijk hieronder in het schema of dit voor u van toepassing is.

Het onderdeel ONA is bedoeld om te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt er uit ziet en wat hierbinnen uw mogelijkheden zijn. We kijken naar uw opleidingsniveau en/of werkervaring in het land waar u vandaan komt. We kijken samen naar wat uw kwaliteiten zijn en wat u wensen zijn op het gebied van werken in Nederland. Onderdeel van de ONA module is ook het maken van een CV, het zoeken naar geschikte vacatures en het schrijven van sollicitatiebrieven. Na afloop van deze module heeft u uw portfolio voor het examen samengesteld en bent u goed voorbereid op het eindgesprek bij DUO (examen).

2 manieren om examen ONA te doen

 1. Digitaal Portfolio én 64 uur ONA-les bij een school met een Blik op Werk-keurmerk

  U maakt een digitaal portfolio. In Mijn Inburgering stuurt u uw portfolio digitaal op naar DUO. DUO kijkt uw portfolio na. Is uw portfolio goedgekeurd? En kunt u laten zien dat u 64 uur ONA-les heeft gevolgd bij een Blik op Werk-school? Dan bent u geslaagd voor het ONA-examen.

 2. Portfolio én een eindgesprek

  U maakt een portfolio. U stuurt uw portfolio op naar DUO. DUO kijkt uw portfolio na. Is uw portfolio goedgekeurd? U kunt dan het eindgesprek doen. Slaagt u voor het eindgesprek? U bent dan geslaagd voor het ONA-examen.

Controle

U moet het portfolio zelf invullen. U mag niet overschrijven van iemand anders. DUO kijkt of in uw portfolio hetzelfde staat als bij iemand anders. Dit heet ‘plagiaat’. Dan keurt DUO uw portfolio af. U moet dan uw portfolio opnieuw indienen. U moet het examen ook opnieuw betalen.

Inschrijven

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode en woonplaats

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht


   

  Deel deze pagina:
  Direct een afspraak maken of meer informatie.
  Design and development by Modern Times Media